Dit doen we onder andere met Holistische Therapie, Reiki, schrijfworkshops en coaching. Wil je meer weten over ons groeiende aanbod, neem gerust een kijkje op de pagina ‘Behandelingen’.

Elementen die, als ze in balans zijn, elkaar aanvullen en versterken. Maar zodra er van 1 element teveel of te weinig is, heeft tenminste 1 ander element daar last van. Vuur heeft zuurstof nodig, maar als er teveel wind is, dooft het... Aarde heeft water nodig om iets te doen groeien, maar een teveel aan water overspoelt haar juist, en te weinig zorgt dan weer voor uitdroging. Aluwavu staat voor mij symbool voor het holisme:

Holistische praktijk Aluwavu helpt je graag bij het (terug)vinden van jouw balans...

balans tussen de verschillende holistische niveaus maakt je sterk. In het holisme wordt uitgegaan van 5 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer een ervan uit balans is, verstoort dat ook de andere. Daarnaast gaat het holisme ervan uit dat iedereen ‘holon’ is: op zichzelf al een volledige entiteit, maar ook nog steeds onderdeel van een groter geheel. Dat betekent dat je omgeving invloed heeft op jou, maar zeker ook dat jij invloed hebt op je omgeving.

De naam Aluwavu is een combinatie van de eerste twee letters van de elementen Aarde-LUcht-WAter-VUur.

Naar Behandelingen

Aarde

Lucht

Water

Vuur

Mijn kennismaking met Reiki begon in 2009. Toen volgde ik de Reiki I training en af en toe - vooral in tijden dat het fysiek wat minder ging - gaf ik mijzelf Reiki. Bijna zonder erbij na te denken leg ik dan mijn handen op de zere plek.

Later startte ik met de opleiding Holistisch Therapeut bij Zoma Opleidingen als vorm van zelfontwikkeling, nieuwsgierig naar de verschillende methoden die werden aangereikt om holistisch te leven. Tijdens deze studie begon het al snel te borrelen: hier wilde ik beroepsmatig iets mee gaan doen!

Ik werkte de afgelopen jaren voornamelijk als projectbegeleider in de cultuur en het Sociaal Domein. Als gids heb ik honderden mensen mee mogen nemen in de kunstgeschiedenis en het anders kijken naar kunst. Die ervaring helpt me als therapeute enorm. Want door met een ander oog te kijken naar kunst, o.a. met behulp van Visual Thinking Strategies, leerde ik ook anders kijken naar de wereld om mij heen en de mensen die ik ontmoet.

Ik nodig jou heel graag uit in mijn praktijk, zodat we samen anders leren kijken naar jouw klacht of disbalans.


Hoi, ik ben Maartje, holistisch therapeute, Reiki Master.